Turer 2011-2014
2011

 

Vår utenlandstur gikk i år med SørVest Reiser til Kroatia og et kort opphold i Venezia.

 

Med 33 glade pensjonister om bord startet turen lørdag 13 august kl. 10.10 med SAS fra Sola til Venezia, ankomst kl. 1700.

 

Med buss reiste vi videre gjennom Slovenia og ankom Kroatia og Istra halvøya og byen Novigrad hvor vi tok inn på hotell Maestral, et flott hotell med beliggenhet til havet.

 

 

Her er noen inntrykk fra turen:

 Vises en reklametekst på filmen så trykk på krysset til høyre i feltet.DAGSTUREN:

 

Dagstur med foreningen den 26 mai gikk denne gangen til Norges sydligste punkt Lindesnes.

 

Velkommen til å se litt fra turen:
Vises en reklametekst på filmen så trykk på krysset til høyre i feltet.

2012:

DAGSTUREN IÅR:

 

Dagsturen i år gikk med buss fra Sør Vest Reiser til Hidra den 10 mai.

4

50 glade pensjonister møtte for avreise fra Stavanger (Jernbanen) kl 0800 via Sandnes ,videre til Vikeså hvor vi stoppet ved FN-Parken til en bussfrokost, kaffe og rundstykker, deretter gjennom sentrum i Flekkefjord til Kvellandstrand hvor vi tok fergen over til Launes.
Fremme ved Launes ferjeleie tok vi om bord en lokal guide som guidet oss langs Hidrasundet til Eie med Eiekanalen og vider til Rasvåg.
Her tok vi en rusletur i regnværet, som dessverre kom over oss, men tross av været så fikk vi oppleve kystmiljøet på nært hold. Vi spaserte blant flotte skipperhus som stod i kontrast til fiskernes småhus. De sprekeste av oss tok en tur opp til Eigenes, stedet der losene satt og ventet på skip som skulle inn til Rasvåg. Ved Fedrenes minne, det lokale maritimt inspirerte museet tok vi et stopp og en omvisning. Museet holdt til i det gamle skolehuset i Rasvåg, som hadde 50 års jubileum i 1994.

 

Etter dette gikk turen videre til Kirkehamn, her besøkte vi Hidra kirke, bygd i 1854. Etter endt omvisning satte vi kursen mot Isbua og her ventet en deilig 2 retters middag.
Mette og gode tok vi farvel med Hidra og fortsatte turen i retning Stavanger på riksvei 44, passerte Jøssingfjord, kjent fra historien om Altmarckaffæren under 2. verdenskrig. Stoppet på utsiktpunktet med utsikt over fjorden og Jøssinghamn hvor vi fikk servert kaffe og kringle
Turen fortsatte videre over Jæren med sitt flate og flotte landskap til Stavanger hvor vi ankom kl. 1900.
Selv om været denne gangen ikke var på vår side så var turen en velykket tur og alle koste seg i hverandres selskap.

 

Tusen takk for turen og vi sees neste år.

 


Se noen inntrykk fra turen:

 

Vises en reklametekst på filmen så trykk på krysset til høyre i feltet.

 

 

 

UTENLANDSTUREN I ÅR

 

Utenlandsturen i år gikk med Sør Vest Reiser til Portugal den 1 september, til Cascais like utenfor Lisboa.

 

48 oppegående damer og herrer i sin ”beste” alder reiste med morgenfly fra Sola via København til Lisboa, hvor vi ble hentet med buss og fraktet til vårt hotell Vila Gale i Cascais, et flott 4 stjerners hotell hvor vi skulle være i en uke.

 

Under oppholdet ble det arrangert heldagstur til historiske Ericeira og byen Sintra som er fredet av Unesco, samt et besøk ved Europas vestligste punkt, klippen ved ”Cabo Da Roca”.

 

Et lite elvecruise ble det også. Vi gikk om bord i cruisebåten ”Princesa de Lisboa” som tok oss med et behagelig tempo på elven Tejo, en unik opplevelse med oppdagelse av sjøfartsbyen Lisboa fra sjøsiden.

 

En ekte portugisisk aften ble det på den kjente Fadorestauranten Timpanas Alcantara, hvor vi fikk oppleve et fargerikt danseshow avbrutt av melankolsk og romantisk fadosang. Alt dette mens vi nøt de lokale matretter akkompangert med portugisiske viner.

 

For øvrig så slappet vi av ved hotellets basseng og turer på egen hånd. Under hele oppholdet var det varmt og fint vær temperaturer opptil 40 grader i skyggen.

 

Oppholdet ble avslutte den 8 september. Om kvelden samme dag landet vi på vi Sola flyplass i Stavanger.


2013:


DAGSTUREN  IÅR  TIL HAUGESUND, AVALDSNES OG SKUDENESHAVN.

 

 

Vi startet dagsturen i år med buss  fra SørVest reiser den 14 mai. Med full buss gikk turen fra Stavanger via Rennfast, ferje fra Mortavika til Arsvågen, gjennom flott natur  passerte vi Bokn og Tysvær på vei til Haugesund.

Vi tok oss tid til en liten stopp i det fri og nøt en god bussfrokost før vi ankom Haugesund hvor vår lokalguide ventet på oss.  Vi fikk høre historien om Haugesund, besøkte Haraldshaugen og nøt utsikten fra Steinsfjellet før vi kjørte mot Karmøy og Avaldsnes.

Etter en god lunsj inkludert dessert og kaffe, gikk turen videre til Visnes gruvemuseum, et sted som ble forvandlet fra en rolig fiskelandsby til et hektisk gruvesamfunn, og som forandret Norges historie på 1800-tallet. Visneskobberet ble blant annet benyttet som materiale i frihetsstatuen som i dag står i New York. På Visnes kunne vi også beskue en  egen mini-versjon av statuen.

Av vår eminente guide fikk vi en god beskrivelse og innføring i historien til grunnleggeren av Visnes gruver, franskmannen Charles de France.

Deretter gikk turen videre til Nordvegen Historiesenter hvor vi lot en audiovisuell Harald Hårfagre ta oss med på en reise gjennom den spennende og viktige historien på Avaldsnes, et maktsenter i over 3000 år.  

Turen fortsatte deretter til Skudeneshavn, Norges offisielle sommer by i 2004. Vi tok en tur gjennom den vakre Søragadå, opplevde den unike hvite trehusbebyggelsen og nøt roen i vakker arkitektur. Det er en spesielt god atmosfære i Skudeneshavn. Historien går tilbake til tidlig på 1800-tallet da sildefisket skapte hektisk virksomhet i byen og det vi i dag kaller Gamlebyen vokste frem. Det er i dag bevart ca. 130 hus og sjøhus. På Muséet i Mælandsgården fikk vi en flott orientering og beskuelse av en imponerende mengde gjenstander som gjenspeiler byens historie.

 

Kl. 1820 reiste vi videre med M/S ”Fjordveien”  via Kvitsøy før vi ankom Mekjarvik kl. 1935 og tilbake til Stavanger.

En flott dagstur også i år.

 


UTENLANDSTUREN IÅR GIKK TIL SOLFYLTE MALORCA.

 

I alt 27 glade mennesker møtte frempå Stavanger Lufthavn Sola kl 14.45 fredag den 6. september med avreise med Thomas Cook kl 16.25 direkte til Palma. Etter ankomst  Palma kl. 2100, noe forsinket grunnet lyn og torden ved avreise fra Sola, møtte vår buss oss og transporterte oss til Cala Millor og valgte hotell Hipotels Flamenco et flott hotell i særklasse.  En meget god kveldsbuffet ventet oss ved ankomst.

 

Lørdag 7 september:

Nydelig vær med temperatur godt over 20 tallet. Dagen i dag gikk til egne opplevelser. Etter en meget god frokost (champagne til de som ønsket det) ble dagen utnyttet til enten å hygge seg på den flotte stranden (bare 100 m fra hotellet) eller ved hotellets flotte basseng.

Noen valgte å gjøre byen selv med en god lunch og shopping i de mange butikker i nærheten.

Dagen ble avsluttet med en fantastisk  middagsbuffet på hotellet hvoretter alle samlet seg til sosialt samvær med underholdning og dans.

 

Søndag 8 september:

 

Dagen startet med båttur sørover langs kysten. Vi ankom et av småstedene hvor bussen plukket oss opp kjørte oss videre sørover på øya frem til vinplantasjen Bodega Bordoy hvor vi fikk en flott innføring i hvordan god vin lages og selvfølgelig prøvesmaking av de forskjellige lokale vinsorter. En meget god lunchbuffet med spanske spesialiteter og god drikke til ble senere servert på samme sted.

Lunchen ble avsluttet med shantysang.

Turen fortsatte tilbake til Flaminco hotell med påfølgende middag og sosialt samvær på hotellet.

 

Mandag 9. september.

I dag slappet vi av på bostedet og nøt feriefølelsen. Middag og hyggelig samvær om kvelden.

 

Tirsdag 10. september.

I dag gikk turen til hovedstaden Palma hvor vi gikk om bord i toget først til Soler deretter med togbytte (smalsporet sådan) til Puerto Soler. En togreise som tok oss gjennom et spennende område slik at vi fikk et godt innblikk i livet på landsbygden. Vel framme i Puerto Soller fikk vi servert en meget god lunch. Vår buss ventet på oss og tok oss med til Valldemossa til en byvandring. (Denne byen ligger på den nordvestre siden av Mallorca, og landsbyen er mest kjent for at komponisten Frédéric Chopin bodde her oppe i fjellene.). Etter mange opplevelser reiser vi tilbake til hotellet. Middag og sosialt samvær om kvelden.

 

Onsdag 11. september.

 

Dagen på egenhånd til bading soling etc. Middag om kvelden på hotellet.

 

Torsdag 12. september.

Dagstur til Palma. Vår buss og guide møtte oss ved hotellet. Vi ankom Palma hvor vår guide tok oss med inn i den kjente katedralen. Etter en god lunch og litt tid på egenhånd i bymiljøet gikk turen tilbake til hotellet. Siste dag på hotellet ble avsluttet med en hyggelig samling med mye god mat og drikke og shantysang.

 

Fredag 13. september

 

Ferien er slutt vi forlot vårt eminente hotell Flaminco og satte kursen mot Palma flyplass med avreise til Stavanger med Thomas Cook kl 11.40. Landet på Sola kl. 1455.

Takk for en hyggelig og flott Malorcatur.


2014:


UTENLANDSTUREN IÅR TIL BULGARIA

 

Mandag den 1 september, tidlig morgen ,reiste en glad gjeng på 44 pensjonister fra foreningen  av gårde til Bulgaria med Thomas Cook Airlines 

Etter 3 timer i luften med en god flyfrokost innabords landet vi på Varna flyplass i Bulgaria. Herfra dro vi med buss til Golden Sands, nærmere bestemt Hotell Vistamar, som da skulle bli vårt oppholdssted de neste 8 dagene

Hotell Vistamar viste seg å være et meget bra hotell og med all inclusive var det ingen som klaget på servicen.

Hotell Vistamar lå perfekt til ved stranden og hadde basseng, restaurant og avstanden til sentrum var ca 1 km.

Inkludert under oppholdet hadde  vi 2 utflukter:

 

Dagstur til nærmeste storby Varna. Buss t/r med guide. Dette er landets største havneby. Vi fikk med oss en del inntrykk fra byen under vår byvandring.

Tur til den  Botaniske hage var vår andre tur, en fin naturopplevelse med flotte parker og flotte blomster.

Innenfor samme område var det også et lokalt vinbryggeri hvor vi under vårt besøk fikk smake på lokale varianter av deres produkter.

De andre dagene bare nøt vi feriefølelsen på Golden Sands og Hotell Vistamar.

Mandag 8 september, oppholdet slutt , hjemreisen med Thomas Cook Airlines fra Varna til Sola gikk fint, etter 3 timer i luften landet vi den 9 september kl. 0055.


 


DAGSTUREN IÅR TIL ESPEVÆR


Dagsturen den 14 mai  gikk i år til Espevær i Bømlo kommune. Buss fra Sør- Vest reiser hentet oss, 48 glade pensjonister,  på jernbanen kl. 0730. Turen gikk gjennom Rennfast, videre med ferge fra Mortavika til Arsvågen, underveis fikk vi servert bussfrokost. Vi ankom Eidsvik kl. 1110 hvor vår båt lå å ventet på oss for tur til Espevær hvor vi ankom kl 1200.

Ved ankomst Espevær ble vi møtt av vår lokalguide. Espevær som i dag har ca 130 fastboende står fram som ein liten fiskarlandsby med lange tradisjoner som fiskerihavn, og for arbeid med fiskeforedling og handel med fisk. Særskilt om sommaren er her eit yrende folkeliv. Øya er bilfri og det er fint å gå tur langs veiene noe som også vi gjorde. Turen gikk først innom Hummerparken, videre rundt i området hvor vi fikk se et samfunn som hadde tatt vare på både gammel og ny bebyggelse. Kabelfergen tok oss over sundet til Baadehuset, som i dag er museum og spisested.

Espevær er et livskraftig samfunn. Øya har butikk, post, bank, Serveringssted/Pub, barnehage og skole. For 100 år siden var det knapt en fisker med respekt for seg selv som ikke hadde tilbrakt en natt på det lokale vertshuset Baadehuset hvor vi vi også fikk servert en nydelig toretters middag.

 På midten av 1800-tallet kunne det være 20 000 - 30 000 mennesker på øya når silda kom!.

Til sammenligning var det i Bergen på denne tiden 26 000 innbyggere.

Etter et flott opphold tok båten oss inn til Eidsvik hvor vår buss ventet for å ta oss tilbake til Stavanger.

Takk for en flott dag og tur.

Se noen inntrykk fra turen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

News
Search